HET IT Zuid adviseert Parkstad-IT over de inrichting van hun nieuwe datacenter.

HET IT Zuid, de nieuwe vestiging van de Zoetermeerse System Integrator in Echt, adviseert Parkstad-IT over de inrichting van hun nieuwe datacenter op het gebied van server, storage en netwerk.

Vorig jaar berichtten wij al over de steeds groter wordende complexiteit van netwerken, beheerlast en een sterke toenemende vraag naar performance (wegens groei van het aantal deelnemers en hogere eis aan grafische performance) van de huidige infrastructuur van Parkstad-IT. Het regionale IT-samenwerkingsverband, dat ruim 3700 medewerkers van meer dan 20 Zuid-Limburgse gemeentelijke organisaties bedient, zocht naar een moderne infrastructuur met genoeg performance en lagere beheerlasten in een schaalbare HCI-omgeving, om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de groeiende behoeften van haar gebruikers.

In een eerdere fase heeft HET IT De overgang van het traditionele datacenter naar een hyper converged infrastructuur op basis van Dell VxRail in gang gezet. Door de snelle groei van de organisatie heeft HET IT deze omgeving in 2020 met nog eens 18 nodes uitgebreid.

Medio 2021 verhuist het datacenter van Parkstad-IT naar een nieuwe locatie. HET IT Zuid gaat de netwerkomgeving hiervan voorzien van nieuwe Cisco switches met ACI. Naast het meehelpen met de implementatie ervan zal in samenwerking met Dell Technologies de server- en storage-omgeving met nog eens 14 nieuwe VxRail nodes worden uitgebreid.

HET IT Zuid Logo