Oracle licenties

Optimalisatie van uw
Oracle-omgeving

Zet de stap naar een overzichtelijke, efficiëntere en kostenbesparende Oracle-omgeving, zonder non-compliance risico's!

Waarom uw Oracle-omgeving optimaliseren?

Veel organisaties hebben moeite met het beheer van hun Oracle-licenties door de complexiteit en vaagheid van de licentieregels. Het ontbreken van een geoptimaliseerde Oracle-omgeving kan leiden tot onduidelijkheid over welke licenties nodig zijn en hoe de licenties correct gebruikt moeten worden. Hierdoor lopen organisaties onnodig risico op enorme licentiekosten.

Uitdagingen bij het beheer van Oracle-licenties

Complexiteit en vaagheid van de licentieregels

Vaak zijn er verschillende licentievormen beschikbaar voor dezelfde software, afhankelijk van de functies die gebruikt worden en de manier waarop de software wordt ingezet. Het kan een uitdaging zijn voor organisaties om te begrijpen welke licenties nodig zijn en hoe deze correct gebruikt moeten worden.

Gebrek aan overzicht van de huidige licentiesituatie

Een van de grootste uitdagingen waar organisaties voor staan, is het overzicht van hun licenties. Veel organisaties hebben geen goed inzicht in welke licenties zij momenteel in gebruik hebben en hoe deze gebruikt mogen worden. Dit kan leiden tot het onbedoeld aanschaffen van extra licenties of het in overtreding zijn met de licentieregels.

Compliance Oracle licenties

Non-compliance risico's en financiële problemen

Ook non-compliance risico’s zijn een groot probleem. Oracle biedt vaak weinig transparantie over hoe licenties geëvalueerd worden en kunnen organisaties verrassen met enorme licentiekosten als zij onbedoeld in overtreding zijn met de regels. Dit kan leiden tot financiële problemen en reputatieschade.

cloud computing & virtuele omgevingen Oracle

cloud-computing en virtuele omgevingen

Dit is vooral aan de orde bij cloud-computing en virtuele omgevingen als VMware, waar de licentieregels vaak niet specifiek voor bedoeld zijn. Maar ook nieuwe licentievormen zoals Melodies maken het voor uw IT-omgeving niet gemakkelijker.

Hoe HET IT kan helpen bij het optimaliseren van uw Oracle-omgeving

Als betrouwbare IT-partner biedt HET IT specialistische hulp om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Onze specialisten hebben kennis van en ervaring met het optimaliseren van Oracle-omgevingen en het opstellen van een overzichtelijk en transparant licentiebeleid. In gemiddeld twee dagen bespreken we met u de huidige én toekomstige infrastructuur en uw gedachten rond SaaS en Cloud. Tevens zullen we ook uw huidige licenties scannen en de kosten die daarmee gemoeid zijn bespreken. Hierdoor krijgt u een gedetailleerd beeld van uw huidige licentiesituatie en kunt u gericht beslissingen nemen over toekomstige licenties.

Oracle License Check HET IT

De voordelen van HET IT als partner:

Maak nu een afspraak!

Heeft u twijfels over de juistheid van uw Oracle-licenties? Laat HET IT dan uw IT-partner zijn bij het optimaliseren van uw Oracle-omgeving. Neem contact met ons op voor het opstellen van een adviesrapport.    HET IT Bookmark Logo

    Frank Toorenburg

    Accountmanager HET IT

    Frank Toorenburg HET IT