Zekerheid met de Back-up Online oplossing van Studentaanhuis

Studentaanhuis

1000

Deskundige IT-studenten

100.000

Klanten in heel Nederland

Introductie Studentaanhuis

De digitale wereld is volop in beweging. Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en er zijn steeds meer apparaten in en om het huis die met elkaar verbonden zijn. Maar wat als deze apparaten niet goed werken? Met die gedachte is Studentaanhuis sinds 2010 actief door heel Nederland. De oprichter van Studentaanhuis had zelf problemen met een vastgelopen computer. Niemand kon hem op korte termijn helpen, terwijl hij zo snel mogelijk weer met zijn pc aan de slag wilde. Nadat een slimme IT-student zijn probleem binnen no time had gefixt, was het idee voor Studentaanhuis geboren.

Inmiddels gaan meer dan 1000 deskundige en goed opgeleide IT-studenten naar meer dan 100.000  klanten in heel Nederland om alle digitale vragen en problemen snel en vakkundig te fixen. Gewoon thuis en meteen goed geregeld.

Uitdagingen

De studenten van Studentaanhuis zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op digitaal gebied, zijn enthousiast en doen er alles aan om de digitale problemen en vraagstukken van klanten naar tevredenheid op te lossen. Ze weten alles over internet, computers, tablets, printers, smartphones, digitale tv’s, slimme thermostaten en alle andere digitale apparaten! Naast vragen over instellingen, inrichtingen en installaties, krijgen ze nu steeds vaker de vraag of ze een back-up kunnen maken van alle belangrijke bestanden op de computer, tablet of smartphone, zoals foto’s en filmpjes van familieleden. Deze steeds groter wordende behoefte was voor Studentaanhuis de aanleiding om een back-upservice  als abonnement aan te bieden.

Oplossing

Studentaanhuis heeft aan een paar geselecteerde IT-partners gevraagd hoe zij deze back-up-dienst zouden kunnen vormgeven. Na een aantal sessies, waarin dieper werd ingezoomd op de steeds duidelijker wordende behoefte van zowel Studentaanhuis als haar klanten, heeft HET IT een Proof-of-Concept van het Cyber Protect Platform van Acronis voorgesteld en ingericht. Diverse individuele klantcases werden hierin al succesvol getest. Beveiligingseisen, het makkelijk en snel kunnen implementeren ervan, en het voldoen aan acceptabele consumententarieven waren belangrijke wegingscreteria. Bovendien was de nadrukkelijke eis van Studentaanhuis, dat HET IT in deze case  zou fungeren als technische beheerpartner en de verantwoordelijkheid op zich zou nemen voor de inrichting en de technische beschikbaarheid van de tenant.

Resultaat

De Proof-of-Concept-fase heeft aan de vooraf gestelde eisen en voorwaarden voldaan. De samenwerking tussen Studentaanhuis, HET IT en Acronis verliep volgens Daan van Engers en Jaap van Meerveld, de directie van Studentaanhuis, erg plezierig en vertrouwenwekkend. HET IT biedt een dedicated Acronis-tenant, waardoor Studentaanhuis voor haar ruim 100.000 klanten nu over een ongelimiteerde, continu beschikbare en beveiligde back-up-oplossing beschikt, op abonnementsbasis, zonder investering in (additionele) hard- en softwarelicenties. Dagelijks wordt er per klant een Cloud back-up gemaakt, 100% veilig, continu gemonitord en tegen zeer scherpe maandtarieven op basis van een drietal verschillende pakketten. Kijk voor meer informatie op www.studentaanhuis.nl/backup.

Studentaanhuis
Patrick van der Vliet

Patrick van der Vliet

Directeur Sales

Meer weten over dit project?

Heeft u vragen over dit project of over onze dienstverlening? Wij vertellen u er graag meer over.