Vervanging Back-upsysteem Waterdrinker in Aalsmeer

Waterdrinker Case - HET IT

25000 m²

Planten, bloemen en accessoires

2018

Opening van Green Trade Center (GTC)

Introductie Waterdrinker

De wortels van Waterdrinker liggen op de markt in Zaandam. Dit is de plek waar oprichter en naamgever Jaap Waterdrinker begon met de handel in planten en bloemen. Zijn marktkraam werd een bloemenwinkel en groeide uit tot een plantengroothandel in Aalsmeer, het hart van de bloemen- en plantenwereld. Waterdrinker staat bekend om zijn lef en innovatieve karakter. Mede hierdoor is het bedrijf in recordtempo uitgegroeid van lokale plantenhandelaar tot een van de grootste wereldwijde exporteurs en groothandelaren van kamer- en tuinplanten, bloemen en accessoires.

Uitdagingen

Voor de opslag en verwerking van gegevens maakte Waterdrinker gebruik van een verouderde HPE Tape Library. Het systeem kampte steeds vaker met problemen waardoor het bedrijf regelmatig geconfronteerd werd met vastgelopen tapes, storingen in de unit en mislukte of onvolledige back-ups. Dataretentie kwam hierdoor serieus in het gedrang, waardoor er op korte termijn moest worden gekeken naar de vervanging van de huidige apparatuur.  

Oplossing

HET IT heeft aangeboden de oude Tape Library van Waterdrinker te vervangen voor een HPE StoreOnce-oplossing, waarbij data op disks geback-upt kunnen worden. Vooraf heeft een van onze infrastructuurconsultants met de opdrachtgever de ‘sizing’ van het apparaat bepaald in combinatie met de gewenste retentietijden. HET IT heeft het apparaat geleverd, geïnstalleerd, geconfigureerd en in onderhoud en beheer genomen.

Resultaat

Met het nieuwe back-upsysteem op basis van HPE StoreOnce is dataretentie opnieuw gewaarborgd en hoeven de tapes niet meer continu vervangen te worden. Waterdrinker is dan ook zeer te spreken over het nieuwe systeem.

HET IT

Ton Jansen

Director Services

Meer weten over dit project?

Heeft u vragen over dit project of over onze dienstverlening? Wij vertellen u er graag meer over.