Nieuwe storage- en back-upoplossing voor gemeente Beek

Datacenter IT-dienstverlening
Storage Gemeente Beek

3x

16 TBu 3300-nodes

16.000

Inwonersaantal gemeente Beek

Introductie gemeente Beek

De gemeente Beek is op 1 januari 1982 ontstaan door het samenvoegen van de voormalige gemeenten Beek en Spaubeek. In het huidige Beek wonen bijna 16.000 mensen in een centrum met stadse allures of in een van de uitgesproken landelijke dorpen als Spaubeek, Neerbeek, Genhout, Geverik en Kelmond. De afdeling ICT van gemeente Beek werkt nauw samen met lokale partners en buurgemeenten om te kunnen voldoen aan de sterk ontwikkelende vraag vanuit het bestuur naar een stabiele, bedrijfszekere en toekomstbestendige ict-voorziening.

Uitdaging

De gemeente Beek beschikte over een storage-architectuur, gebaseerd op Dell EqualLogic en Dell EMC Data Domain voor back-up storage. Mede door de toename van cyberaanvallen in de lokale overheid en de steeds groeiende vraag naar een veilige en toekomstbestendige ict-voorziening, was deze architectuur aan vervanging toe. Bovendien vormde de ontstane situatie bij de Universiteit van Maastricht na de hack van belangrijke systemen en gegevens, een directe trigger voor gemeente Beek om nieuwe eisen te stellen op het gebied van een offline, immutable back-up infrastructuur. De vraag die hierbij nadrukkelijk naar voren kwam was of deze nieuwe infrastructuur nog wel zelfstandig in eigen beheer kon worden voorzien.

Oplossing

Op basis van zeer goede ervaringen met Dell als vendor en HET IT als delivery partner voor het Dell-serverplatform, heeft de gemeente Beek deze partners gevraagd om een toekomstbestendig advies uit te werken. Uitgangspunten hierin betroffen de robuust- en bedrijfszekerheid van de oplossing en de betaalbaarheid van het gewenste scenario. De bestaande storage-infrastructuur is uiteindelijk in dit project vervangen door een Dell PowerStore-architectuur. De eisen voor de back-up-architectuur zijn ingevuld door gebruik te maken van een Dell Data Domain HA PowerProtect-Platform met de Cyber Recovery Vault-oplossing, bestaande uit een drietal Data Domain 3300 nodes van elk 16 TBu, waarbij gebruik is gemaakt van de ‘Air Gap-methodiek’.

Resultaat

De samenwerking tussen de gemeente Beek, HET IT en Dell EMC verliep volgens Paul Beeren, beleidsadviseur en coördinator ICT bij de gemeente Beek, open en transparant, waardoor zowel de technische implementatie als de migratie probleemloos kon worden gerealiseerd. De gemeente Beek beschikt nu over een storage- en geavanceerde HA back-upoplossing die volledig voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van robuustheid en gegarandeerde beschikbaarheid van bedrijfskritische data — ook na een eventuele cyberaanval.

Patrick van der Vliet

Patrick van der Vliet

Director Sales HET IT

Meer weten over dit project?

Heeft u vragen over dit project of over onze dienstverlening? Wij vertellen u er graag meer over.