Monitoring & beheer IT-omgeving Waterdrinker in Aalsmeer

Waterdrinker Case - HET IT

25000 m²

Planten, bloemen en accessoires

2018

Opening van Green Trade Center (GTC)

Introductie Waterdrinker

De wortels van Waterdrinker liggen op de markt in Zaandam. Dit is de plek waar oprichter en naamgever Jaap Waterdrinker begon met de handel in planten en bloemen. Zijn marktkraam werd een bloemenwinkel en groeide uit tot een plantengroothandel in Aalsmeer, het hart van de bloemen- en plantenwereld. Waterdrinker staat bekend om zijn lef en innovatieve karakter. Mede hierdoor is het bedrijf in recordtempo uitgegroeid van lokale plantenhandelaar tot een van de grootste wereldwijde exporteurs en groothandelaren van kamer- en tuinplanten, bloemen en accessoires.

Uitdagingen

Medio 2018/2019 ontstond er een groot verloop van IT-personeel bij Waterdrinker. Door een tekort aan technische mankracht konden de basistaken niet of nauwelijks meer uitgevoerd worden. Het toenmalig hoofd van de IT-omgeving van Waterdrinker heeft HET IT destijds gevraagd een monitoringsdienst op te zetten voor de server-, storage- en netwerkomgeving (HPE/Cisco).

Oplossing

HET IT heeft Waterdrinker in 2019 een eerste offerte aangeboden voor de gewenste monitoringdiensten. Op verzoek van Waterdrinker is deze dienstverlening nog voor de uitvoering van de opdracht uitgebreid met reactief beheer op de IT-omgeving. Hiervoor is in 2019 uiteindelijk een contract afgesloten. Het contract is gedurende het eerste jaar diverse keren aangepast, waardoor er tegen de verlengingsdatum niet meer sprake was van reactief beheer, maar van proactief beheer. Inmiddels is het contract ook voor 2021 verlengd.

Resultaat

Waterdrinker is uitermate tevreden met het contract zoals het op dit moment wordt ingevuld. De complete omgeving wordt 24 uur per dag en 7 dagen in de week in de gaten gehouden. Daar waar mogelijk zijn alle apparaten voorzien van de nieuwste soft- en firmware. Het resultaat is een omgeving die nauwelijks problemen geeft en waar de organisatie op kan bouwen.

HET IT

Ton Jansen

Director Services

Meer weten over dit project?

Heeft u vragen over dit project of over onze dienstverlening? Wij vertellen u er graag meer over.