IT Service on-demand voor Landal GreenParks

Landal GreenParks

110+

Vakantieparken

3 mln.

Gasten op jaarbasis

Introductie Landal GreenParks

Landal GreenParks, opgericht in 1954, is een in Nederland gevestigde onderneming die vakantieparken in Europa exploiteert. Landal beheert en exploiteert inmiddels ruim 110 vakantieparken in Nederland, BelgiëDuitslandDenemarkenGroot-BrittanniëOostenrijkZwitserlandTsjechië en Hongarije met in totaal bijna 15.000 vakantieaccommodaties. Daarnaast beschikt Landal over zeven campings met in totaal ca. 1300 campingplaatsen. Op jaarbasis reserveren ruim 3 miljoen gasten ruim 15 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 3000 medewerkers. Landal heeft kantoren in Den Haag, Zwolle, Trier en Varde. De afdeling IT is gevestigd in Den Haag. Het team IT-operations van Landal is met ruim 20 mensen verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de eigen IT-infrastructuur.

HET IT voorziet Landal Greenparks al sinds 2018 in nauwe samenwerking met Lenovo van alle voor de IT-operatie benodigde desktops, laptops en thin-clients. Deze footprint is vervolgens uitgebreid met Lenovo servers en storage. Ook de invulling van het support op alle end-points op alle locaties heeft Landal bij HET IT ingeregeld.

Uitdagingen

Voor de netwerkapparatuur maakt Landal voor het netwerk van de locaties in Nederland, België en Duitsland gebruik van HPE Aruba. Landal wenste nadrukkelijk de logistieke on-demand supportrol voor het netwerk door een derde partij te laten invullen. Het waarborgen van de beschikbaarheid van de netwerkomgeving is van cruciaal belang. Dit kan Landal met eigen medewerkers niet garanderen. Het zelf aanhouden van spare-voorraad op Landal-locaties was geen optie. Daarom zocht men naar een partner die de logistieke diensten, het beheer én het support uit handen kon nemen. Vanwege de eerdere goede ervaring met HET IT als supportpartner, werd die keuze, nadat de behoefte kenbaar werd gemaakt, al snel gemaakt.

Oplossing

Omdat de beschikbaarheid van de netwerkinfrastructuur op alle locaties kritisch en noodzakelijk is voor het klantencontact, heeft Landal gekozen voor een proactieve vervanging van de on-site switches, waardoor uitval van het netwerk tot een minimum kan worden beperkt. HET IT zorgt op haar locatie in Zoetermeer proactief voor een voorraad van geconfigureerde switches en plant in nauw overleg met Landal GreenParks de vervanging van HP-switches op alle locaties van Landal.

Resultaat

De samenwerking tussen Landal en HET IT verliep volgens Cor Hagendijk, manager IT Operations bij Landal GreenParks, dusdanig prettig en professioneel, dat er echt sprake is van een ontzorging op het gebied van onsite netwerksupport. De relatie tussen beide organisaties op het gebied van support wordt inmiddels verder uitgebreid. Zo wordt er op dit moment gesproken over de invulling van de supportvraag op het gebied van Extreme Networks.

Waldo van Dijk - HET IT

Waldo van Dijk

Directeur Services

Meer weten over dit project?

Heeft u vragen over dit project of over onze dienstverlening? Wij vertellen u er graag meer over.