Into Business Magazine: HET IT Monitoring & Beheer

Al meer dan 25 jaar timmert HET IT aan de weg met slimme en passende IT-oplossingen voor op de werkplek, in het datacenter en onderweg. Verzekeringsmaatschappijen, nutsbedrijven, (inter)nationale veiligheidsdiensten en ruim 100 Nederlandse gemeenten en overheidsinstellingen nemen deze diensten naar volle tevredenheid af. Maar HET IT doet nog veel meer dan het leveren van hardware!

HET IT Monitoring en Beheer ¹

“Onze dienstverlening reikt veel verder dan het ontwerp, de levering, installatie en systeemintegratie van de IT-infrastructuur voor onze klanten. Omdat wij als leverancier als geen ander weten hoe de IT bij een organisatie werkt, kan niet alleen het onderhoud, maar ook de monitoring en het beheer met een gerust hart aan ons overgelaten worden”, vertelt Waldo van Dijk. Sinds 1 januari 2022 vervult hij binnen HET IT de rol van Director Services.

Continuïteit garanderen
Monitoring en beheer is geen nieuwe activiteit voor HET IT. “Maar wel een sterk groeiende activiteit, omdat er steeds meer behoefte is aan continuïteitsgarantie. Bedrijven zijn in toenemende mate afhankelijk van hun IT en realiseren zich dat. Een goed functionerende IT-infrastructuur is vaak zelfs essentieel. Onderbrekingen komen altijd ongelegen en kosten veel geld. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun backoffice bij ons in beheer te geven. Wij zijn in staat om complexe IT-omgevingen 24/7 op afstand, en uiteraard veilig, te bewaken en de gewenste continuïteit te garanderen met vaste, van tevoren vastgelegde response- en repairtijden”, aldus Waldo. “Door de 24/7-monitoring worden verstoringen immers direct opgemerkt en kan er snel en adequaat actie worden ondernomen om de gevolgen voor de bedrijfsvoering zo klein mogelijk te houden. Bij calamiteiten beschikken we over de benodigde opschaalcapaciteit.”

Precies wat nodig is
“Wat we bij HET IT willen, is dat een klant zo min mogelijk omkijken heeft naar zijn IT-omgeving. De ene klant heeft meer IT-kennis en -capaciteit in huis dan de andere. Wat wij aanbieden, is daarom altijd afgestemd op de wensen en behoeften van de klant. Ons aanbod van monitoring en beheer is modulair opgebouwd en merkonafhankelijk. Zo kan een klant bij onze Monitoring Service bijvoorbeeld kiezen wát hij laat monitoren (servers en systemen, netwerken, applicaties en OS, virtuele infrastructuur, databases en/of opslag enzovoort) en bij Remote Beheer kan hij kiezen tussen proactief of reactief beheer en bijvoorbeeld voor periodieke ‘healthchecks’. Ook ‘Beheer on-site’ behoort tot de mogelijkheden. Ook hierbij kan de klant zelf aangeven wat er precies nodig is.” Van Dijk wijst er wel op dat HET IT alleen de monitoring en het beheer van de IT-omgeving op zich neemt als deze door HET IT zelf is geïnstalleerd óf eerst door HET IT aan een ‘healthcheck’ is onderworpen.

Geen klant hetzelfde
“Als we alles op IT-gebied voor de klant goed geregeld hebben, willen we ook dat hij er na de ingebruikname van op aan kan. Monitoring en Beheer zien we als een logisch ‘vervolg’ op het ontwerp, de levering en de installatie, maar ook als een mogelijke aanvulling op wat de eigen IT- beheerder kan en wil. Geen klant is hetzelfde, daar houden we rekening mee. Maar iedere klant moet weten dat zijn infrastructuur bij ons in vertrouwde handen is. Daarom kunnen we op dat gebied álles uit handen nemen, van A tot Z.”

Meer weten over onze Monitoring & Beheer dienst?

Ons aanbod van monitoring en beheer is modulair opgebouwd aan de hand van uw wensen en eisen. Voor zowel kleine als grote organisaties. Deze diensten zijn optioneel uit te breiden met proactief en reactief beheer voor werkplekken en datacenteromgevingen.