HET IT Zuid adviseert Parkstad-IT over inrichting nieuw datacenter

Parkstad IT - case
Parkstad IT - Dell VxRail

3700

Bediende gebruikers

2015

Oprichting Parkstad-IT

Introductie Parkstad-IT

In het zuidoosten van Limburg is Parkstad IT actief, een samenwerkingsverband van de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Beekdaelen, Voerendaal en de Brandweer Zuid-Limburg. Parkstad IT behartigt de gemeenschappelijke belangen van deze organisaties op IT-gebied en verder is het verantwoordelijk voor de ICT-dienstverlening van nog eens twintig andere lokale overheden. Wat ooit begon met het opzetten van een glasvezelnetwerk tussen de deelnemende gemeenten is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde op IT-gebied in de regio.

Project

HET IT Zuid, de nieuwe vestiging van de Zoetermeerse System Integrator in Echt, adviseert Parkstad-IT over de inrichting van zijn nieuwe datacenter op het gebied van server, storage en netwerk.

Vorig jaar berichtten wij al over de steeds groter wordende complexiteit van netwerken, beheerlast en een sterk toenemende vraag naar performance (wegens de groei van het aantal deelnemers en de hogere eis voor grafische performance) van de huidige infrastructuur van Parkstad-IT. Het regionale IT-samenwerkingsverband, dat ruim 3700 medewerkers van meer dan 20 Zuid-Limburgse gemeentelijke organisaties bedient, zocht naar een moderne infrastructuur met genoeg performance en lagere beheerlasten in een schaalbare HCI-omgeving om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de groeiende behoeften van haar gebruikers.

In een eerdere fase heeft HET IT de overgang van het traditionele datacenter naar een hyper converged-infrastructuur op basis van Dell VxRail in gang gezet. Door de snelle groei van de organisatie heeft HET IT deze omgeving in 2020 met nog eens 18 nodes uitgebreid.

Medio 2021 verhuist het datacenter van Parkstad-IT naar een nieuwe locatie. HET IT Zuid gaat op deze locatie de netwerkomgeving voorzien van nieuwe Cisco switches met ACI. Naast het helpen bij de implementatie ervan zal in samenwerking met Dell Technologies ook de server- en storage-omgeving met nog eens 14 nieuwe VxRail nodes worden uitgebreid.

Patrick van der Vliet

Patrick van der Vliet

Directeur HET IT Zuid

Meer weten over dit project?

Heeft u vragen over dit project of over onze dienstverlening? Wij vertellen u er graag meer over.