HET IT verrijkt IT-omgeving van Parkstad-IT met nieuwste Oracle hardware

Parkstad IT - case

Zoetermeer, 19 april 2022 – Parkstad-IT, een samenwerkingsverband dat de IT-omgeving van gemeentes in Limburg beheert, regelt via HET IT Oracle diensten voor de databaseopslag. De dienstverlening betreft een migratie met een nieuw cluster op Oracle hardware en Oracle Linux VM.

De keuze voor HET IT en Oracle is voor Parkstad-IT een vanzelfsprekende. Van oudsher gebruiken ze HP-UX servers totdat Centric dat op een bepaald moment niet meer ondersteunde. Toen zijn ze overgestapt naar Oracle servers en sinds vorig jaar hebben ze een nieuwe set Oracle servers. Daar zijn ze erg tevreden over. “Oracle was zowel perfomance- als prijstechnisch de meeste interessante oplossing”, zegt Pascal Schuivens, Oracle Database Administrator bij Parkstad-IT.

Het advies om Oracle hardware te implementeren kwam vanuit HET IT, een gedegen system integrator die hardware oplossingen levert en implementeert. Patrick van der Vliet, Directeur Sales bij HET IT, was er nauw bij betrokken: “Een van de eisen van Parkstad-IT was dat zij graag de Oracle omgeving wilden isoleren van de rest. Oracle hardware was eigenlijk in alle opzichten de beste keuze vanwege de betere beheersbaarheid van de omgeving, omdat er minder activiteiten nodig zijn om de servers in de lucht te houden.” Daarnaast biedt het als totaaloplossing veel andere voordelen. Door voor Oracle te kiezen, blijft Parkstad-IT alles in eigen hand houden. “Een ander voordeel van de Oracle hardware is het aantal softwarelicenties dat je erbij krijgt, zoals een hypervisor-licentie of de Oracle Linux OS met support. Als je dat afzet tegenover de concurrenten, waar je dat erbij moet kopen, ben je bij Oracle voordeliger uit. Oracle is een one-stop-shop.”

HET IT is als Oracle Gold Partner de ideale partij voor het leveren, implementeren en uitrollen van Oracle services. Wat het bedrijf kenmerkt, is een no-nonsense mentaliteit en een combinatie van technische én logistieke expertise. Met meer dan 25 jaar aan ervaring realiseert HET IT passende IT-oplossingen voor iedere organisatie. Zo ook voor Parkstad-IT, een samenwerkingsverband verantwoordelijk voor de IT-dienstverlening van onder andere de gemeentes Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Voerendaal en Brunssum, maar ook de lokale brandweer.

Zo’n 250 databases draaien voor de klanten van Parkstad-IT op Oracle hardware. De databases zijn klein en de migratie verliep dan ook vrij soepel. Zo goed, dat ze alweer begonnen zijn aan een tweede migratie waarbij twee andere Oracle servers worden vervangen voor nieuwe Oracle servers voor een back-up omgeving. Patrick: “Misschien dat de servers duurder zijn dan bij concurrenten, maar je krijgt er veel voor terug. Uiteindelijk is het misschien zelfs goedkoper.”