Een nieuw storageplatform voor ICT NML

DELL Powerstore ICT NML

T3000

Dell EMC PowerStore

176 TB

Netto storage-
cappaciteit per cluster

Introductie ICT NML

ICT NML is een samenwerkingsverband van gemeenten in Noord- en Midden Limburg. ICT NML verzorgt voor de aangesloten deelnemers, i.c. de gemeenten Venlo, Roermond, Weert en Nederweert, en sinds kort de gemeente Asten en Someren het ICT-beheer, ICT-onderhoud en faciliteert bij automatiseringsvraagstukken. ICT NML fungeert in deze als een regie-organisatie voor haar deelnemers voor vraagstukken op het gebied van automatisering, technologie en informatiesystemen, zorgt voor een optimale samenwerking in deze thematiek, met als resultaat een maximale kostenbeheersing en efficiency voor alle betrokkenen.

Uitdaging

ICT NML maakte tot volle tevredenheid gebruik van een Dell EMC XtremIO storageplatform, dat op basis van de onderliggende technologie op het gebied van datareductie zorgde voor een ongekende performance. Deze technologie bewees voornamelijk haar waarde voor de door ICT NML geïmplementeerde VDI-oplossing. De toetreding van de gemeente Asten-Someren maakte een uitbreiding van dit storageplatform echter noodzakelijk. ICT NML koos voor een marktverkenning, waarin met name Dell EMC en Pure Storage aan een grondige analyse van de toekomstige prijs-prestatieverhoudingen de added value voor de deelnemers van ICT NML werden onderworpen.

Oplossing

ICT NML heeft uiteindelijk in het verlengde van haar strategisch partnership met Dell EMC binnen de raamovereenkomst met haar IT-partners gekozen voor een Dell EMC PowerStore-architectuur met HET IT als partner voor design, delivery en implementatie. Het door Dell EMC geschetste perspectief, de visie én prijs-prestatieverhouding gaven de doorslag om in de datacenters in Roermond en Venlo een redundant cluster van Dell EMC Powerstore T3000 met elk 176 TB netto storage capaciteit in te richten voor de totale virtual server infrastructuur van alle partners van ICTN ML, waarbij het bestaande XtremIO platform dedicated voor de VDI-oplossing kan worden gebruikt.

Resultaat

De samenwerking tussen ICT NML, HET IT en Dell EMC verliep volgens Joost Poulissen, teamleider Gebruikersondersteuning en Infrastructuur bij ICT NML, uitermate soepel, waardoor zowel de technische implementatie als de migratie van de klanten van ICT NML probleemloos kon worden gerealiseerd. ICT NML heeft nu een oplossing waarmee zij vanuit haar centrale regie-positie performance, beschikbaarheid en schaalbare capaciteit voor haar klanten op een kostenefficiënte manier toekomstbestendig kan garanderen.

Patrick van der Vliet

Patrick van der Vliet

Director Sales HET IT

Meer weten over dit project?

Heeft u vragen over dit project of over onze dienstverlening? Wij vertellen u er graag meer over.