Een bedrijfszekere back-up voor alle Microsoft 365-producten voor gemeente Maastricht

Gemeente Maastricht back-up

120.000+

Inwoners

1800+

Microsoft 365-users

Introductie Gemeente Maastricht

De gemeente Maastricht is een stad die vanuit een rijke historie zich steeds nadrukkelijker ontwikkelt en profileert als een internationale universiteitsstad in een krachtige kennisregio. De gemeente huisvest inmiddels ruim 120.000 inwoners.

Uitdagingen

De gemeente Maastricht maakt sinds enige tijd naar alle tevredenheid gebruik van de Microsoft 365 cloud-oplossing van Microsoft. Wet- en regelgeving en de steeds groter wordende dreiging door de toename van cyberaanvallen, zorgden ervoor dat vanuit de gebruikersorganisatie steeds meer vragen werden gesteld over de bedrijfszekerheid en de veilige beschikbaarheid van alle data. Ook werden er steeds meer restore-verzoeken ontvangen voor diverse mails. De standaard retentie van Microsoft 365 in de cloud bleek al snel onvoldoende geschikt om aan de eisen die de organisatie stelde te voldoen.

Oplossing

De gemeente Maastricht vroeg HET IT als IT-partner een advies uit te brengen voor een makkelijk te implementeren Microsoft 365 back-up-oplossing, als aanvulling op de reeds beschikbare lokale storage- en back-up infrastructuur gebaseerd op Veeam. Beveiligingseisen en het makkelijk en snel kunnen implementeren ervan, waren belangrijke wegingscreteria binnen het advies. HET IT heeft vervolgens een Proof of Concept ingericht op haar bestaande Microsoft 365 back-up dienst, op basis van het Acronis Cyber Protect Cloud platform, waarin diverse restore-scenario’s werden uitgevoerd.

Resultaat

De Proof of Concept-fase heeft aan de vooraf gestelde eisen en voorwaarden voldaan. De samenwerking tussen de gemeente Maastricht, HET IT en Acronis verliep volgens Sebastian Cichorek, Serviceline Coördinator Werkomgeving en Systeemarchitect bij de gemeente Maastricht, erg goed. Hierdoor kon de uiteindelijke inrichting en ingebruikname van het Acronis Cyber Protect Platform bij HET IT, zonder enige impact voor de gebruikersorganisatie werden gerealiseerd. De gemeente Maastricht beschikt voor haar ruim 1800 Microsoft 365-users nu over een ongelimiteerde, continu beschikbare en beveiligde back-up-oplossing voor de volledige Microsoft 365 omgeving, op abonnementsbasis en zonder investering in additionele hardware en software-licenties.

Patrick van der Vliet

Patrick van der Vliet

Directeur Sales

Meer weten over dit project?

Heeft u vragen over dit project of over onze dienstverlening? Wij vertellen u er graag meer over.