BLOG

“Laat het aankopen van IT-infrastructuur
nooit een rem worden op je groei.”

In de meeste organisaties is het aankopen van nieuwe servers of storage een grote stap. Zeker omdat dit type projecten heel wat druk leggen op het IT-budget. Omdat ze om de drie tot vijf jaar terugkomen, zijn ze vrij goed te voorspellen, maar toch heeft zo’n investeringscyclus een grote impact. Vaak betekent het dat er tijdelijk geen ruimte is voor andere (soms broodnodige) projecten, en dat er ook minder marge is om in te spelen op onverwachte uitdagingen of snelle kansen.

Cloud is niet altijd de oplossing.

Als we het hebben over flexibele financiering voor IT-infrastructuur, dan gaan er al snel stemmen op voor de cloud. En terecht. Public clouddiensten zorgen met hun pay-per-use kostenmodel voor een soepele financiering van de IT-infrastructuur die je nodig hebt. Maar het is geen wondermiddel dat op alles toegepast kan worden. Het betalen voor het gebruik ervan is pas interessant wanneer je het gebruik goed kan beperken en controleren. Anders loopt de factuur toch op, en betaal je vaak meer dan verwacht.

Flexibiliteit binnen de muren van je eigen datacenter

Bij HET IT zoeken en vinden we oplossingen. Zeker wanneer we merken dat veel van onze klanten tegen dezelfde uitdagingen aanbotsen. Daarom ontwikkelden we samen met Hewlett Packard Enterprise een model waarbij we een startklare server- en storage-omgeving kunnen opleveren, op maat van je behoeften, voor een vast bedrag per maand en met sterke support inbegrepen.

Geen grote terugkerende investeringen meer, geen druk op je andere projecten en geen zorgen over lifecyclebeheer, updates of support. Perfect voor groeiende organisaties.

“Wij zien veel organisaties naar adem happen wanneer de vervanging van hun IT-infrastructuur eraan komt. Zeker nu. Terwijl die loodzware druk op je budget en je business echt niet nodig is.”

Peter Vos

Sales Director bij HET IT

De directe en indirecte voordelen van Server-as-a-Service

De directe voordelen zijn duidelijk. Geen grote kapitaalsinvesteringen (CAPEX) meer, maar een verschuiving naar lagere operationele kosten (OPEX). Dat is een voordeel waar heel wat organisaties, zeker tijdens en na de crisis, grote voordelen in zien. Het staat hen toe om een snelle doorstart te maken en te genieten van toptechnologie, zonder financiële druk.

Maar ook indirect brengt het een hoop voordelen met zich mee, waar onze klanten ons steeds vaker op wijzen: prestaties verbeteren, systemen worden betrouwbaarder, er wordt veel tijd uitgespaard met operationeel werk en troubleshooting… en bovendien: je kan je richten op je core business. Zonder zorgen.

“Deze oplossing is perfect afgestemd op de behoeften van onze klanten in het mkb: één oplossing, één aanspreekpunt, geen zware investeringen en absoluut geen zorgen.”

Peter Vos

Sales Director bij HET IT

Niet goed? Geld terug!

Omdat dit voor veel organisaties een grote stap blijft, hebben we ook genoeg garanties ingebouwd. Zeker wat de support en ondersteuning betreft, maar ook op het gebied van de oplossing zelf. Onze engineers staan klaar tijdens elke stap. Van de analyse van je behoeften tot het uitrollen en configureren van de systemen.

Onze engineers zorgen ervoor dat je naadloos aan de slag kunt, zonder omkijken. Ook zorgen we ervoor dat je helemaal nergens aan vast zit. Sterker nog, als de oplossing niet voldoet aan de vooropgestelde eisen, dan nemen we die gewoon terug. Zonder extra kosten en zonder gedoe.

Meer weten over Server-as-a-Service?

Hier zetten we alle voordelen en voorwaarden op een rij: