Van vaste naar mobiele werkplekken voor medewerkers van Natuurmonumenten

Natuurmonumenten case

600

Vaste werkplekken

100.000

Hectare natuur

Introductie Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is een vereniging voor mensen met hart voor de natuur. De vereniging zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. Ze maakt zich sterk voor de natuur die nog over is en voor nieuwe natuur die er nog komen gaat. Natuurmonumenten geeft de natuur in Nederland de ruimte en beschermt natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed.

Uitdagingen

Natuurmonumenten beschikte over meer dan 600 vaste werkplekken en zocht naar meer mobiliteit voor haar medewerkers. Natuurmomenten heeft geen eigen ICT-beheerders en wilde de complete migratie van vast naar mobiel werken uit handen geven. Naast het vervangen van de huidige desktops is er gevraagd om een omruilproces voor alle werkplekken in de toekomst in te regelen

Oplossing

HET IT heeft in samenwerking met Lenovo een modelselectie gemaakt en een uitgebreid plan van aanpak geschreven voor het voorbereiden en uitleveren van de nieuwe werkplekken inclusief randapparatuur. Op alle kantoren van Natuurmonumenten – op de mooiste plekken van Nederland –zijn dockingstations geplaatst, notebooks aan gebruikers uitgereikt en is de eerste begeleiding voor gebruik gegeven. Ook het onderhoud en de ondersteuning voor de komende jaren neemt HET IT voor zijn rekening bij Natuurmonumenten.

Resultaat

De uitrol is volledig volgens planning verlopen en de beoordeling van de opdrachtgever en haar medewerkers was zeer goed. Bovengenoemd project is het begin van een goede samenwerking met Natuurmonumenten die de komende jaren nog verder geïntensiveerd zal worden. De nieuwe apparatuur voldoet volledig aan de verwachtingen en aan de hedendaagse eisen die men aan een werkplek mag stellen: de prestaties van de apparatuur zijn sterk verbeterd en de gewenste mobiliteit is geboden.

Waldo van Dijk - HET IT

Waldo van Dijk

Director Services

Meer weten over dit project?

Heeft u vragen over dit project of over onze dienstverlening? Wij vertellen u er graag meer over.