Plaatsing nieuwe infrastructuur in Twin-Datacenterontwerp DEKRA SE

Dekra-Case

3,4 mld.

Euro omzet in 2019

44.000

Medewerkers

60

Landen

Introductie DEKRA SE

Sinds de oprichting in 1925 is de DEKRA-belofte: we garanderen de veiligheid van menselijke interactie met technologie en milieu. Sindsdien is de Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Duitse inspectie-instelling op het gebied van motorvoertuigen) uitgegroeid tot een van ’s werelds toonaangevende expertorganisaties. DEKRA SE is een volledige dochteronderneming van DEKRA en beheert de bedrijfsactiviteiten van de Groep. DEKRA genereerde in 2019 een omzet van in totaal meer dan € 3,4 miljard. Het bedrijf heeft momenteel 44.000 mensen in dienst in meer dan 60 landen op alle zes de continenten.

Uitdagingen

De infrastructuur van DEKRA SE bestond uit verouderde Cisco Datacenter networking-apparatuur die de tand des tijds niet meer kon doorstaan door een end-of-service deadline. Bovendien paste de verouderde infrastructuur niet in het nieuwe twin-datacenterontwerp na de relocatie van Stuttgart naar Frankfurt.

De belangrijkste uitdagingen waren:

  • de uitdagende planning en deadlines,
  • de innovatie van de gebruikte technieken,
  • de fysieke installatie met COVID-restricties
  • de beperkte serviceswindows in een global infrastructure.

Oplossing

HET IT werd gevraagd om mee te denken over het ontwerp en samen met de klant een kitlist op te stellen gebaseerd op Cisco ACI (Application Centric Infrastructure). De apparatuur bestaat onder meer uit enkele tientallen Cisco Catalyst 9200L switches en een significant aantal Cisco Nexus 9300 switches.

HET IT heeft op haar locatie in Zoetermeer de datacenterapparatuur gebruiksklaar gemaakt en gereed gemaakt voor plaatsing in de datacentra in Frankfurt. HET IT heeft met een eigen team en met eigen middelen gezorgd voor transport naar Frankfurt, voor de fysieke plaatsing in de twee datacentra en ook voor de complete bekabeling. Een team van networkengineers en projectmanagers heeft het project binnen de deadline opgeleverd, zodanig dat de omgeving klaar was voor migratie van de server- en storageomgeving vanuit Stuttgart.

Resultaat

HET IT heeft het project opgeleverd binnen de ambitieuze deadlines van de klant en midden in een periode waarin COVID-restricties de fysieke installatie ernstig belemmerden. Ondanks deze uitdagingen heeft DEKRA SE laten weten zeer tevreden te zijn met de dienstverlening en het uiteindelijke resultaat.

Ap Padberg

Directeur HET IT

Meer weten over dit project?

Heeft u vragen over dit project of over onze dienstverlening? Wij vertellen u er graag meer over.