Nieuwe Edge-oplossing voor Serket’s AI-gestuurde monitoring van vee

Serket varkens

24/7

Real-time monitoring van miljoenen dieren wereldwijd

95%

Nauwkeurigheid detectie gezondheids-problemen

15%

Verhoging van de winstmarges voor boeren

Introductie Serket

Serket, geïnspireerd door de hardwerkende boeren die de wereld voeden, is een bekroond technologiebedrijf dat een sensorloze kunstmatige intelligentie ontwikkelt die gebruik maakt van cameravisie om de productiviteit van boerderijen te verbeteren en de gezondheid van individuele dieren te bevorderen. Door veranderingen in het gedrag van dieren in realtime te volgen, kunnen boeren zieke dieren lokaliseren en onmiddellijk ingrijpen. Met Serket kunnen boeren het antibioticagebruik minimaliseren, de voerkosten verlagen en het sterftecijfer verlagen om het dierenwelzijn te verbeteren en gezondere dieren te fokken.

Uitdagingen

Toen Serket zich voorbereidde om zijn oplossing in productie te nemen, stuitte het op een aanzienlijke belemmering. De AI-oplossing van het bedrijf draait in de cloud, maar veel potentiële klanten bevinden zich in afgelegen gebieden waar de internetconnectiviteit beperkt is. Om de ambitie te realiseren om boeren in heel Europa en de rest van de wereld te bereiken, zocht Serket naar een alternatieve aanpak.

Aanvankelijk overwoog Serket rechtstreeks met telecomaanbieders samen te werken om een nieuwe communicatie-infrastructuur te helpen bouwen in gebieden waar een snelle internetverbinding ontbrak. Het bedrijf besloot echter dat deze aanpak te complex, kostbaar en tijdrovend zou zijn, waardoor het bedrijf minder mogelijkheden zou hebben om zijn oplossing wereldwijd op te schalen. In plaats daarvan begon het bedrijf edge computing-oplossingen te onderzoeken, en zag al snel dat deze het potentieel hadden om aan alle kernvereisten te voldoen.

Oplossing

Omdat boerderijomgevingen vochtig, stoffig en heet kunnen zijn moet elke vorm van technologie die uitgerold wordt robuust en voldoende bestand zijn tegen relatief zware omstandigheden. Na evaluatie van verschillende edge computing providers, aanbevolen door NVIDIA, koos het bedrijf voor Lenovo ThinkSystem SE350 Edge Servers, uitgerust met NVIDIA® T4 GPU’s, als het technologieplatform.

Kristof Nagy, oprichter en CEO van Serket: “De implementatie van de edge-oplossingen van Lenovo is zo eenvoudig: de technologie is in wezen plug-and-play, en we hoeven zelden een beroep te doen op Lenovo of HET IT om technische ondersteuning. Maar als we ooit een vraag hebben, weten we dat de hulp die we nodig hebben slechts een telefoontje of een e-mail verwijderd is.”

Resultaat

In samenwerking met de lokale Lenovo Platinum Business Partner HET IT, heeft Serket nu de Lenovo en NVIDIA edge-oplossingen ingezet bij ongeveer de helft van zijn klantenbestand, waardoor boerderijen overal kunnen profiteren van tijdig inzicht in de gezondheidsproblemen van hun dieren. Waldo van Dijk, Sales Manager bij HET IT: “Wij denken dat Serket een innovatieve oplossing heeft waar de landbouwindustrie zijn voordeel mee kan doen. We zijn verheugd om Serket te ondersteunen bij de uitrol en levering van Lenovo edge servers voor hun AI-oplossing in heel Europa.”

Waldo van Dijk - HET IT

Waldo van Dijk

General Sales Manager

Meer weten over dit project?

Heeft u vragen over dit project of over onze dienstverlening? Wij vertellen u er graag meer over.