HET IT vernieuwt serverpark IJsselgemeenten

Ijsselgemeenten Case

2015

Opgericht

1200

Gebruikers

Introductie IJsselgemeenten

ICT IJsselgemeenten is verantwoordelijk voor de ICT van Capelle- en Krimpen aan den IJssel, Ingenieurs Bureau Krimpenerwaard en IJsselgemeenten. Samen zijn deze organisaties goed voor 1200 gebruikers. ICT IJsselgemeenten is verantwoordelijk voor de ICT-infrastructuur, de informatiebeveiliging, het informatiemanagement, het functioneel beheer, het technisch beheer en de servicedesk. Daarbij is er één doel: een goed werkende ICT-voorziening en daarmee een tevreden klant.

Uitdagingen

Het huidige serverpark van ICT IJsselgemeenten naderde zijn End-of-Life-datum, waardoor er 14 nieuwe servers geplaatst moesten worden. Ook de VDI-omgeving op basis van VMware Horizon diende in verband met de toename van het aantal thuiswerkers uitgebreid te worden om een betere performance te kunnen leveren. Om dit te realiseren, heeft IJsselgemeenten een Europese aanbesteding uitgeschreven.

Oplossing

HET IT heeft deze Europese aanbesteding gewonnen met de inschrijving van 14 stuks Lenovo SR650 VDI-servers, inclusief NVDIA-kaarten en 4 jaar 24×7 support. Voor de start van het project heeft HET IT een site-visit uitgevoerd en een rapportage opgesteld. Tijdens de site-visit is gekeken of er voldoende rackruimte, bekabeling, UPS en koeling aanwezig was voor de aangedragen oplossing.

De servers zijn door HET IT vooraf getest (DOA) en binnen de gestelde termijn geleverd, evenals de beheersoftware XClarity Administrator, XClarity Integrators en XClarity Pro van Lenovo. HET IT was hierbij verantwoordelijk voor de aflevering op de primaire en secundaire locatie, alsook voor de inrichting van de XClarity beheersoftware. De verpakkingsmaterialen zijn vervolgens conform ISO 14001 afgevoerd.

Resultaat

Met de nieuwe servers, beheersoftware en uitgebreide VDI-omgeving verzekert IJsselgemeenten zich van een goed werkende ICT-voorziening richting haar medewerkers, gebruikers en klanten. De nieuwe omgeving voldoet aan alle eisen van deze tijd, is toekomstbestendig en maakt een uitstekende dienstverlening mogelijk.

HET IT

Peter Vos

Sales Director

Meer weten over dit project?

Heeft u vragen over dit project of over onze dienstverlening? Wij vertellen u er graag meer over.